Behandlingsmetoder

 

SanaVita helhetsterapi

 

Metoden har utvecklats genom en fusion av testverktygen BET och kinesiologi i kombination med gedigen kunskap om vad som påverkar hälsan.

 

Med hjälp av SanaVita testverktyg görs vid första besöket en genomgång av fysisk, psykisk och själslig status, kost -, mineral - och vitaminstatus samt vad som belastar kroppen. Det ger också möjlighet att utforma en detaljerad, individuell behandlingsplan som kan innehålla bland annat kostomläggning, tillskott, örtmedicin, homeopati, osteokinetik, energibalansering och bachflowerterapi.

 

Ofta framkommer flera problemområden som behöver stöd och med diagnos-verktyget avgörs vilket som bör prioriteras. Vid återbesök testas de områden som behandlats och en ny behandlingsplan utformas. Beroende på hur länge ett problemområde funnits kan det behövas flera besök för att komma i balans och återskapa god hälsa. Behandlingen är skonsam och görs med intentionen att ge bestående effekt om planeringen efterföljs.

 

Klassisk homeopati

 

Den klassiska homeopatin utvecklades av den tyske läkaren Samuel Hahnemann

(1755 - 1843). Han la märke till samspelet mellan psykiskt och fysiskt välmående.

Han ville ha en behandlingsmetod där läkemedlen stärker livsenergin och på det sättet ger kroppen och själen kraft att rensa sig från ovälkomna symptom.

 

Avgörande för en lyckad homeopati-behandling är en detaljerad anamnes där alla kroppsliga symtom kartläggs, men också patientens karaktär. Det är viktigt att hitta och förstå sammanhang.

 

En homeopatisk behandling sker enligt principen lika botar lika. Innebörden är att ett ämne som kan ge sjukdomssymptom hos en frisk individ kan bota dessa hos en sjuk. Homeopatiska mediciner, så kallade "globuli", är alltid förtunnade för att undvika biverkningar.

Genom potentiering (en speciell tillverkningsmetod) framkallas grundämnens unika energetiska information; den information som kroppen behöver för att stärka livsenergin och därmed kraften till självläkning.

 

BET - Bioenergetische transformationsterapi

 

Erick Körbler, en österrikisk elektro-ingenjör och journalist utvecklade metoden. Enligt forskning består allting av energi med en särskild frekvens, även den mänskliga kroppen. Är frekvensen i kroppen ur balans så uppstår det smärtor och sjukdom.

 

Energin i kroppen går att mäta med en så kallad tensor. Hittar man var i kroppen energiflödet är stört och hur grov störningen är har man möjlighet att åtgärda det. För mer information se www.natur-wissen.com.

 

Osteokinetik behandling

 

Osteokinetik terapi förenar komponenter från osteopatin, shiatsu och massage och behandlar bl.a. besvär som muskelspänningar, ischias, smärtor i ryggen och snedställt bäcken.

 

Massagen får musklerna att släppa spänningar. Mjuka rörelser får ben, kotor och leder att gå tillbaka i sin normala position (om det inte ligger en sjukdom eller allvarliga skador bakom problemet) och gör att energin kan flöda fritt i kroppen igen.

 

Energibalansering

 

En lugn behandling där hela kroppen skannas för att sedan lösa upp blockeringar eller fylla på energi där det är för lite. En energibalansering är avslappnande, bra för immunförsvaret och gör att man känner sig piggare.

 

företaget är f-skatt registrerad